Новини
Кримінал

У Волочиську райсуд визнав дії поліцейського протиправними

До Волочиського районного суду звернувся позивач, котрий стверджував, що хмельницький поліцейський незаконно притягнув його до адміністративної відповідальності за адмінправопорушення, передбачене ч. 1 ст. 122 КУпАП (порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг) та наклав на нього 255 грн. штрафу. Насправді, каже, лінію дорожньої розмітки 1.1 не перетинав, а доказів протилежного просто немає. Тому просив визнати дії інспектора протиправними, а постанову про накладення на нього адміністративного стягнення скасувати.

Відповідно до ч. 2 ст. 77 КАС України, в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб’єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дій чи бездіяльності покладається на відповідача. Згідно з рішенням суду, відповідач не надав жодних доказів того, що позивач справді порушив правила дорожнього руху, як, власне, і не заявляв клопотань про їх витребування чи допит будь-яких свідків.

«За таких обставин, суд приходить до висновку, що позовні вимоги позивача є законними і обґрунтованими, постанова про накладення адміністративного стягнення підлягає скасуванню», – зазначив суд у рішенні, яким визнав дії інспектора патрульної поліції щодо притягнення позивача до адмінвідповідальності протиправними, скасував оскаржувану постанову та закрив справу про адміністративне правопорушення.

Рішення ще не набрало законної сили і може бути оскаржене до Вінницького апеляційного адміністративного суду.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець