Новини
Новини ОТГ

Дунаївці передавали свій досвід вінничанам

Дунаєвецька міська об’єднана територіальна громада продовжує ділитися власним досвідом у розвитку децентралізації.

15 травня о 13.00 годині в залі засідань міської ради, за сприяння Хмельницького відокремленого підрозділу Установи “Центр розвитку місцевого самоврядування”, у рамках програми «Управління ресурсами громади», з до нас завітала делегація із Вінниччини, на чолі із помічником директора Хмельницького ВП ЦРМС Вікторією Мовчан.

Метою даного візиту стало переймання досвіду з організації процесу об’єднання територіальних громад та порівняння всіх за і проти процесів децентралізації на прикладі нашої громади та обговорити проблемні питання, які доводиться вирішувати новоствореним органам місцевого самоврядування.

В ході обговорень піднімалися різні теми, зокрема реалізація проектів субвенції, принципи розподілу грошей, взаємодія з громадою та повноваження Дунаєвецької райдержадміністрації та районної ради, формування опорних шкіл та філій, реорганізація закладів медицини, ставки орендних плат, повноваження та нові обов’язки старост громади, покращення матеріальної бази, пошук та впровадження нових методів роботи.

Підсумовуючи роботу одноденної навчальної поїздки усі учасники висловили сподівання на спільні позитивні результати та перспективи розвитку у громадах.

Такі навчальні поїздки з вивчення досвіду до громади, що має вже власну практику у процесі децентралізації, дала змогу вінницьким посадовцям у живому спілкуванні отримати відповіді на всі питання, адже процес об’єднання – явище нове, що потребує вивчення.

Автор: Катерина Прокопець