Новини
Сенсації

Коли і з ким найчастіше одружуються у Хмельницькому?

«За статистикою,  останні 5 років у Хмельницькому кількість пар-молодят на рік приблизно однакова 2500 – 2800. Наприклад, у високосний 2016  рік уклали шлюб 2173 пари .  А ось найбільше пар було у 2007 році – 3200», – повідомляє начальник  Хмельницького відділу реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції  в Хмельницькій області  Марина Зубова.

Найбільше хмельничани для такого дійства вибирають квітень та червень. Тому саме у ці місяці в РАГСах області аншлаг. Також у Хмельницькому  популярними є магічні дати. Наприклад, 08.08.2008 розписалось 25 пар, а 07.07.2007 – 30 пар. У 2018 є така ж дата, 08.08.2018. На даний час заяви на укладання шлюбу подали 5 пар.  

Але найбільш популярною датою залишається 14 лютого, а  день – субота. Середній вік молодят у Хмельницькому – 21-25 років.  Також щороку збільшується тенденція одруження хмельничанок з іноземцями. На рік може бути 100 таких пар.Минулого року з іноземцями зареєстровано 130 шлюбів, а за перший квартал 2018 року  з іноземними громадянами створено 34 пари.

«В основному хмельничанки полюбляють одружуватись з поляками та італійцями. Також були представники з Марокко, Йорданії, Туреччини, Сирії, Азейбарджану та Японії, Грузії, Франції, Канади, Німеччини, Казахстану, Таджикистану, Узбекистану, Сирії, Молдови, Естонії, Литви, Білорусі, Греції, Ізраїлю, Вірменії, Російської Федерації, Республіки Ірак, Великої Британії,» – зазначає  Марина Зубова.

Нагадамо, 28 квітня 2017 року Мін’юст започаткував у Хмельницькому цікавий проект «Шлюб за добу». Організатором проекту визначено Хмельницьку дитячу школу мистецтв, яка сьогодні пропонує проведення шлюбної церемонії у п’ятьох локаціях, а саме: міській раді, дитячій школі мистецтв та її внутрішньому дворику, виставковій залі Дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, музеї-студії фотомистецтва. Крім того, можна замовити шлюб у різних стилях і на будь-який смак. І уже понад рік ця послуга набирає все більшої популярності серед хмельничан.

Як оформити шлюб за добу у Хмельницькому?

За цей період уже 500 пар скористались послугою. Серед таких шлюбів майже 40 % повторних. Що ж до віку молодят, то 30 % з таких пар є молоді люди віком від 25 до 30 років, та велика кількість людей віком від 31 до 60 років. Кожне четверте таке одруження – з іноземцями.  Щотижня у Хмельницькому 10-12 пар реєструють шлюб за добу. Багато пар одружуються уже під час вагітності нареченої, та всього 8-10% – після народження дитини.

Стосовно розлучень,то кожного року  в Хмельницькому приблизно 30 % пар подають заяви на розірвання шлюбу.  У більшості випадків кризовий вік пар, які розлучаються, становить 10 років, коли сім’я вже деякий час прожила разом. А ось щодо «Шлюбу за добу», то  за весь час дії проекту шлюб розірвало лише дві пари .

Слідкуйте за нашими новинами у Telegram https://t.me/podillyanews.

Автор: Катерина Прокопець