Новини
Дозвілля

У Хмельницькому покажуть сонячних дітей на світлинах

31 травня о 16:00 в Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва відбудеться відкриття виставки соціального фото-проекту Олександра Андрющенка (місто Херсон) “Сонячні діти. Перший дотик”.

Автор фотовиставки розповідає: «Я завжди усвідомлював, що “нестандартні” люди, до яких належать і люди з синдромом Дауна –найбільш соціально незахищені. Ще з дитинства інколи доводилося спостерігати неадекватну реакцію в суспільстві на таких людей – від необґрунтованого страху спілкування до глузувань і навіть знущань. Особливо це було притаманно підліткам, які не проминали нагоди покепкувати з “нетакої” людини. Розумів, що причина – у неналежному вихованні та недостатній інформації на дану тему.

Через відсутність досвіду адекватних дій був страх спілкування з “сонячними” людьми і в мене. Та якось Доля сама підвела до цієї теми, наводячи приклади із життя людей з синдромом Дауна. Спочатку був суцільний мінор із життя прихованих від суспільства дітей, “незручність” теми. Далі – здобутки і перемоги “сонячних”, висвітлені в медіа. І коли у 2015 році, напередодні Міжнародного дня людини з синдромом Дауна, який з 2006 року відзначається 21 березня, до мене звернулися з конкретним проханням про фотосесію для “сонячних” дітей, у мене вже не було сумніву: ЦЕ – МОЯ ТЕМА!»

Детальніше про виставку тут.

Джерело

Автор: Тетяна Новак