Новини
Політика

Олександр Ксенжук: «Народний фронт» ініціює вирішення проблем трудових мігрантів на державному рівні

Фракція «Народного фронту» ініціює створення в системі виконавчої влади центру, який реалізовуватиме державну політику щодо трудової міграції. Про це повідомив народний депутат України Олександр Ксенжук.

За його словами, керівник парламентської фракції «Народний фронт» Максим Бурбак вже звернувся до Прем’єр-міністра з пропозицією створити відомство для реалізації державної політики щодо трудової міграції. Окрім цього, «Народний фронт» ініціює створення міжфракційного об’єднання з метою напрацювання законодавчої бази для державної політики у цій сфері.

Як повідомив Олександр Ксенжук, державна політика у сфері трудової міграції практично відсутня, а Закон «Про зовнішню трудову міграцію» здебільшого не виконується.

«Нам добре відомо, що мільйони українців працюють за кордоном. За попередніми підрахунками – це близько 10% працездатного населення України. У той же час, трудові мігранти вливають щороку в економіку нашої держави мільярди доларів і є найбільшими інвесторами.Тому проблеми цих людей та їхніх сімей має вирішувати держава», – зауважив народний депутат.

Зокрема, пропонується створити такий центр, куди б зверталися трудові мігранти та їхні родичі, з яким би комунікували парламентарі та консули, іноземні дипломати та міжнародні організації.

«Держава не повинна кидати напризволяще своїх громадян, які працюють за кордоном. Більше того, вона має створити всі необхідні умови, аби припинити трудову міграцію з України», – зауважив народний депутат Олександр Ксенжук.

Автор: Алла Самойленко