Новини
Надзвичайні події

У суді повідомили подробиці ДТП, у якій звинувачують колишнього хмельницького посадовця Романа Миколаїва

Звинувачуваному у скоєнні ДТП, під час якої загинуло двоє і травмовано четверо людей, Роману Миколаїву у Хмельницькому міськрайонному суді сьогодні, 1 червня, обрано запобіжну міру – тримання під вартою.

Як вияснило слідство, підозрюваний знаходився за кермом у стані алкогольного сп’яніння – у його крові виявлено 0.61 проміле алкоголю. Те, що він вживав спиртне перед поїздкою, визнав і сам винуватець трагедії. У автомобілі на момент аварії знаходилося семеро людей, в тому числі троє дітей.

Нагадаємо, ДТП сталася вночі 29 травня у передмісті Хмельницького. Легковик, яким керував Роман Миколаїв, врізався у вантажівку, що стояла на дорозі у правому ряду. Водій вантажівки зупинив транспортний засіб для усунення несправності і, як вимагають правила, виставив знак аварійної зупинки. Однак водій легковика вчасно не зреагував на дорожню обстановку, що й привело до трагічних наслідків. 30 травня Миколаїву було оголошено підозру.

Роман Миколаїв на початку судового засідання попросив вибачення у батьків і рідних загиблих, але зазначив, що свою вину визнає не до кінця, бо “не усвідомлює глибину своєї провини”. Говорить, що їхав зі швидкістю приблизно 90 кілометрів на годину і не почував себе захмелілим. Останнє, що він пам’ятає: хотів увімкнути кондиціонер і відволікся від дороги. Прийшов до тями уже на узбіччі після ДТП. Відомо, що пройти перевірку на стан сп’яніння на місці він відмовився.

І слідчий, і прокурор виступили з клопотанням про застосування до  уже колишнього керівника Департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради запобіжної міри у вигляді тримання під вартою.

Захисник Миколаїва і він сам просили суд призначити домашній арешт.

З огляду на те, що досудове слідство триває, не проведені всі експертизи та не допитані усі свідки, суд відхилив клопотання захисту.  Роман Миколаїв пробуде під вартою до  26  липня без можливості внесення застави.

Винуватець  ДТП за законом може отримати від п’яти до десяти років ув’язнення. З  журналістами Роман Миколаїв спілкуватися відмовився.

Алла Самойленко

Автор: Алла Самойленко