Новини
Інфраструктура

Володимир Гройсман інспектував ремонт автошляхів Хмельниччини

У рамках реалізації бюджетної програми «Покращення стану автомобільних доріг загального користування» на Хмельниччині ремонтують 33 км дороги. 31 травня проінспектувати хід робіт приїхав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Поблизу села Водички урядову делегацію зустріли і підрядники, і наймані працівники. Попри спеку робота не зупиняється, тож прем’єр на власні очі переконався у тому, що кошти освоюються.

«Цього року ми виділили 4 мільярди гривень на реалізацію цього проекту по всій Україні. Хочу сказати, що я дещо занепокоєний обсягами роботи, які виконуються в Хмельницькій області. Новопризначений голова ОДА, який працює лише 10 днів взяв на всій контроль це питання, тож я сподіваюсь, що ми побачимо результат такий як у Тернополі, такий як у Вінницькій області», – відзначив Володимир Гройсман

Регенерація існуючого дорожнього покриття на глибину 16 см, влаштування нижнього шару асфальтобетону товщиною 10 см, верхнього  покриття із ЩМА-20 товщиною у 5 см, укріплення узбіч та встановлення нових дорожніх знаків, бар’єрного огородження – те, що заплановано програмою. Вартість 33 кілометрів автошляху сягає 689,8 млн. гривень.

«Минулого року ми виділили 664 мільйони на ремонт доріг Хмельниччини, цього року в три рази більше  – це означає, що при правильному, раціональному використанні, при дотриманні технологій – вже зовсім скоро хмельничани будуть їздити по якісних автошляхах. Щодо гарантії то – капітальний ремонт в тому числі розширення, яке відбувається на даній ділянці – це дороги, які будуть стояти не менше десятиріччя. Проблема українських автошляхів в тому, що їх десятки років нормально ніхто не ремонтував, і з кожним сезоном люди бачать нові ями. Але  я впевнений, що за 5 років ми зуміємо виконати повністю програму з капітальних ремонтів доріг. І це можливо, за рахунок державних коштів, регіональних,  місцевих бюджетів – ми зможемо спільно досягнути такого результату», – розповів Володимир Гройсман присутнім про витрати на автошляхи Хмельниччини і у 2017 році.

Дороги – це справді болюча тема для українців, адже ремонти проводяться чи не кожного року, а ямів все більше. Недобросовісність підрядників зустрічається чи не на кожному кроці – десь не дотримались технологій, десь зекономили, а десь просто гроші в кишеню поклали. Щодо такого розвитку подій у прем’єра своє бачення:

«Ми будемо приймати дороги тоді, коли вони будуть побудовані, коли буде проведено всі дослідження щодо якості, а вони проводяться постійно, – і лише після цього ми будемо платити. Бо якщо буде халтура – ми не заплатимо. Знайдемо нових підрядників, які будуть робити якісно і за це отримуватимуть кошти. За всіма проектами, які сьогодні реалізуються, є система контролю якості. У цьому проекті є іноземці, які будуть все це перевіряти, адже якість для нас в пріоритеті»»

Голова Хмельницької ОДА Вадим Лозовий не оминув увагою і шматок дороги, яка знаходиться у Летичівському районі. Адже роботи вже мали б тривати, та чомусь і досі жодних результатів не видно, а тому очільник області особисто контролюватиме підрядника та наполягатиме на відповідальному підході до виконання усіх робіт.

 

Юлія Кучер

Автор: Алла Самойленко