Новини
Культура

Давно хотіли побувати на Хмельницькій АЕС? Тепер це можна зробити не виходячи з дому

Щороку Хмельницьку АЕС відвідують тисячі екскурсантів. Відділ роботи з громадськістю щоденно знайомить громадськість регіону з роботою підприємства, проводить ознайомлювальні тури для бажаючих відвідати інформаційний центр та інші об’єкти на території АЕС. Хмельницька АЕС – це і майданчик для вивчення фізичних та хімічних процесів. Тут щорічно проходять практику студенти енергетичних та екологічних спеціальностей.

А відтепер Хмельницьку АЕС усі бажаючі можуть побачити, і навіть роздивитися в деталях, не виходячи з дому. Понад 40 кругових панорам території та об’єктів електростанції розміщено на сервісі Google Maps. Тільки тут можна піднятися на декілька відміток машинного залу другого енергоблока та побачити основне обладнання з різних ракурсів. Далеко не усі відвідувачі Хмельницької АЕС мають можливість побувати на блочному щиті управління – саме звідси здійснюється управління роботою обладнання енергоблоків. Завдяки віртуальним технологіям доступними громадськості стали серце електричної системи АЕС – центральний щит управління, відкритий розподільчий пристрій, бризкальні басейни і, звичайно, ставок-охолоджувач.

Неподалік проммайданчика Хмельницької АЕС – пожежна частина. На Ваш огляд вишикувався протипожежний автопарк.

Дорогою у місто – побувайте у навчально-тренувальному центрі, на повномасштабному тренажері, де навчається оперативний персонал станції. Не забудьте завітати і до інформаційного центру, щоб ознайомитись із представленою тут експозицією. А ще – у Вас з’явилася унікальна можливість побувати у зовнішньому кризовому центрі АЕС. Саме тут відбуваються масштабні протиаварійні тренування.

Шукайте Хмельницьку АЕС на Google Maps та вмикайте перегляд вулиць.

Автор: Катерина Прокопець