Новини
Сенсації

Хмельниччину визнали “найголоднішим” краєм

Держстат оприлюднив дані про те, скільки продуктів споживають жителі різних регіонів країни.

М’яса українці в середньому споживають 4,4 кг в місяць. Найбільше з’їдають жителі Донеччини (5,5 кг), Києва (5,3 кг), Одеської і Дніпропетровської областей (по 5 кг).

У 1,5-2 рази менше можуть собі дозволити жителі Прикарпаття (3,5 кг), Буковини (3,3 кг) і, в особливості, Хмельницької області (2,8 кг).

Сала найбільше люблять на Волині та Вінниччині (0,8 кг), а спокійніше до національного продукту ставляться у Києві, Одесі та на Закарпатті (по 0,3 кг).

Фруктів, ягід і горіхів наші співвітчизники з’їдають у середньому по 4 кг на місяць. Найкраще в цьому плані відчувають себе кияни (6,5 кг), жителі Чернігівщини (4,7 кг), а також Одещини, Придніпров’я та Запоріжжя (по 4,4 кг).

Дефіцит фруктів відчувають жителі Волині (2,8 кг), Хмельницької та Житомирської областей (по 2,7 кг). Риби українці вживають всього 1,5 кг. Чемпіонами тут виявилися жителі Волині, Херсонщини та Черкащини (1,9 кг). А от на Прикарпатті рибу «люблять» вдвічі менше.

Картоплі та інших овочів вживається в середньому 13,8 кг на людину в місяць. Особливо цей продукт затребуваний в регіонах, що виробляють Вінницькій (17 кг), Чернігівській (16,5 кг), Львівській і Волинській областях (15 кг). Але виявилися рекордсменами прикарпатці (20,4 кг).
Найменше картоплі вживають жителі Києва та області (11,3 кг).

Найвище споживання хліба в найбідніших регіонах країни. На Закарпатті і Прикарпатті його їдять по 10 кг в місяць, а ось у Києві в 1,5 рази менше.

Українці з’їдають 50 кг основних продуктів харчування на місяць. А найменше їдять жителі Луганщини та Київщини 41-43 кг в місяць.

Автор: Катерина Прокопець