Новини
Кримінал

Вчора шахраї ошукали громадян Хмельницької області на більше ніж 12 тисяч гривень

У більшості випадків постраждали від шахраїв ті громадяни, які вирішували власні питання через мережу інтернет: купували товар, винаймали житло чи навіть намагалися повернути зниклі речі.

Так, до Славутського відділу поліції звернулась 31-річна жителька райцентру, яка повідомила, що 5 червня вона перерахувала 2700 гривень за оренду квартири, оголошення про здачу якої вона побачила на одному із інтернет-сайтів. Після перерахунку коштів зв’язок з потенційним орендодавцем перервався.

Вчора, 6 червня, 40-річна жителька обласного центру на рахунок шахрая перерахувала майже 3,5 тисячі гривень за косметичне крісло, оголошення про продаж якого потерпіла теж побачила в інтернет-мережі.

34-річний хмельничанин втратив 1,5 тисячі гривень після того, як на сторінці в соціальній мережі пообіцяв винагороду за втрачений ноутбук. До потерпілого зателефонували шахраї, яким він і перерахував зазначену суму, але ноутбук так і не отримав.

5 червня в обідню пору шахраї зателефонували до представника однієї із фірм у Хмельницькому і під приводом зміни адреси розвантаження частини товару, заволоділи стальним кабелем вагою близько 3 тон.

Так само 5 червня, до 32-річної жительки Нетішина зателефонувала невстановлена особа, яка представилась працівником банку і під приводом розблокування рахунку зняла з картки потерпілої 4752 гривні.

По усіх цих випадках правоохоронці відкрили кримінальні провадження і наразі з’ясовують усі обставини вчинення вищезазначених злочинів.

Автор: Катерина Прокопець