Новини
Спорт

Скелелази міста-супутника Хмельницької АЕС – призери юнацького чемпіонату України

8-10 червня цього року в місті Кам’янець-Подільському проходив юнацький Чемпіонат України з болдерингу, який зібрав майже дві сотні спортсменів із всіх куточків нашої держави. Хмельниччину на змаганнях представляли і юні скелелази двох нетішинських клубів «Вершини» і «Пульсара».

Зокрема, у віковій категорії 2003-2004 років народження друге місце завоювала спортсменка клубу «Вершина» Катерина Педько, яка поступилася лише чемпіонці Європи, найтитулованішій скелелазці України Ніці Потаповій. За словами тренера юної спортсменки Олександра Веремійчука, Катерина цьогоріч також брала участь у європейському чемпіонаті, який попри не зовсім вдалий результат, додав спортсменці досвіду і впевненості у власних силах.

Достойно представила свою вікову категорію 2005- 2006 років народження Вікторія Нікітіна (СК «Вершина»), яка виборола третє місце. Юна спортсменка стабільно демонструє високий рівень підготовки та є неодноразовою призеркою Всеукраїнських змагань.

Особливо раділи перемогам наймолодші учасники змагань спортсмени клубу «Вершина» Владислав Касянчук та Захар Аверкієв, які посіли друге та третє місця.

Задоволений успіхами і тренер юних скелелазів О. Веремійчук для якого окрім основної діяльності на Хмельницькій АЕС, робота з дітьми, скелелазіння і альпінізм додають натхнення і нових позитивних вражень.

Автор: Алла Самойленко