Новини
Події

У Хмельницькому середньоденні митні нарахування збільшились до 12,6 мільйона гривень

Цього року підприємствами-імпортерами краю, які обслуговуються на Хмельницькій митниці ДФС, перерахували до бюджету 1 мільярд 286 мільйонів гривень, що у порівнянні з аналогічним періодом  минулого року більше на 266 мільйонів гривень.

Відповідно середньоденні митні нарахування збільшились до 12,6 мільйона гривень. Торік вони сягали позначки у 9,7 мільйона гривень.

Найбільшими платниками митних відрахувань в області є підприємства паливно-енергетичного комплексу, а також сфери хімічної, будівельної та легкої промисловості, які забезпечують 40,1 відсотка усіх надходжень від зовнішньоекономічної діяльності.

На думку провідних фахівців Хмельницької митниці ДФС, перехід на оформлення митних декларацій за принципом «єдиного вікна» забезпечив системний обмін інформацією між митницею та іншими структурами, що здійснюють ветеринарно-санітарний, санітарно-епідеміологічний, фітосанітарний, екологічний та радіологічний контроль. Це також стало важливим кроком на шляху боротьби з корупцією, адже система виключає будь-які контакти між суб’єктами ЗЕД та суміжними службами. Крім того, позитивно позначилось на проходженні всіх контрольних процедур при ввезенні та вивезенні товарів.

Джерело

Автор: Катерина Прокопець