Новини
Увага!

Хмельничани заборгували за воду майже 6 мільйонів гривень

Міське комунальне підприємство “Хмельницькводоканал” дякує усім споживачам, хто своєчасно розраховується за отримані послуги з водопостачання та водовідведення та звертається до тих хмельничан, які заборгували підприємству значні кошти із проханням вчасно сплачувати вартість спожитих послуг та недопустити виникнення заборгованості в майбутньому.

Несвоєчасне надходження коштів тягне за собою тяжкі наслідки для діяльності МКП “Хмельницькводоканал”:

  • неможливість проводити закупівлі необхідних для роботи матеріалів та ресурсів,
  • несвоєчасні розрахунки за спожиту електроенергію,
  • неможливість сплачувати податки та збори,
  • затримки з виплатою заробітної плати працівникам тощо.

Нестача обігових коштів може призвести до тимчасової зупинки роботи деяких підрозділів підприємства і, як наслідок, припинення роботи систем водопостачання та водовідведення міста Хмельницького.
На жаль, ситуація з оплатою послуг є досить серйозною. Так, станом на 01.06.2018 року заборгованість населення за надані послуги з водопостачання становить 5,8 млн. грн., за послуги з водовідведення — 8,6 млн. грн. Для порівняння: заборгованість в аналогічному періоді 2017 року за надані послуги з водопостачання складала 2,4 млн. грн., за послуги з водовідведення — 4,8 млн. грн.

Для порівняння: заборгованість в аналогічному періоді 2017 року за надані послуги з водопостачання складала 2,4 млн. грн., за послуги з водовідведення — 4,8 млн. грн.

Щороку, упродовж літнього періоду, підприємство виконує чималий обсяг робіт із забезпечення надійного та безперебійного функціонування водопровідних і каналізаційних мереж та споруд, зокрема, будівництво та реконструкцію трубопроводів, виконання аварійно-відновлювальних та планово-попереджувальних робіт, проведення технологічної модернізації основних засобів виробництва, знезараження водопровідних мереж та ін. Без належного фінансового забезпечення виконати усе заплановане стане неможливим.

Споживачі, які мають значну заборгованість за надані послуги централізованоговодопостачання та водовідведення і не можуть її погасити одразу у зв’язку зі складним матеріальним становищем, можуть звернутися до підприємства та укласти договір про реструктуризацію боргу. Це дасть змогу поступово оплатити вказану суму боргу та недопустити його стягненняв судовому порядку.

МКП “Хмельницькводоканал” радить скористатися цією можливістю, оскільки дозлісних неплатників будуть вжиті заходи з обмеження (припинення) надання послуг з водопостачання та водовідведення.

Підприємство також нагадує тим споживачам, які уже уклали договори реструктуризації заборгованості за послуги з водопостачання та водовідведення, про необхідність вчасно здійснювати щомісяцяобов’язкову плату коштів відповідно до умов укладеного договору та не змушувати МКП “Хмельницькводоканал” вживати більш радикальних засобів впливу.

Автор: Катерина Прокопець