Новини
Кримінал

Жінку, яка намагалася продати власних дітей, взяли під варту

Вчора, 22 червня, Хмельницький міськрайонний суд обрав міру запобіжного заходу 27-річній жительці Деражнянського району, яка продала двох своїх дітей. На період досудового розслідування жінка перебуватиме під вартою.

Нагадаємо, співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області отримали оперативну інформацію, що 27-річна жінка підшукує покупця для продажу 5-річної дівчинки та 7-річного хлопчика.

Поліція затримала фігурантку 20 червня під час отримання коштів за власних дітей. Оперативники встановили, що жінка має трьох дітей та веде асоціальний спосіб життя. У зв’язку з цим соціальними органами було прийнято рішення про позбавлення її батьківських прав. Проте зловмисниця, аби випередити органи опіки, вирішили продати дітей за 35 тисяч доларів США, повідомляє прес-служба Нацполіції.

Також фігурантка зізналася, що третю дитину, наймолодшу, вона планувала продати через півроку, коли трохи підросте.
Малолітніх дітей передали до підрозділу у справах дітей для подальшого поміщення до дитячого притулку.

Жінці вже оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 15 років позбавлення волі. На період досудового розслідування суд взяв підозрювану під варту.

Автор: Тетяна Новак