Новини
Бізнес

Понад 20 хмельницьких підприємців залишились без ліцензії на тютюн та алкоголь

Головне управління ДФС у Хмельницькій області провело ряд заходів щодо виявлення порушень у сфері торгівлі алкогольними та тютюновими виробами на території населених пунктів Хмельниччини.

Загалом фіскали здійснили 105 фактичних перевірок, під час яких виявили 116 порушень Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Загальна сума штрафних санкцій – 1,26 мільйона гривень.

Зокрема, було виявлено 23 випадки торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без відповідних ліцензій на суму 412 тисяч гривень, 59 випадків торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні на суму 590 тисяч гривень, 3 випадки торгівлі тютюновими виробами за цінам вищими ніж встановлені виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів на суму 30 тисяч гривень тощо.

Також було виявлено 95 випадків продажу алкогольних напоїв чи тютюнових виробів особам, які не досягли 18-ти років, через що порушники позбавилися загалом понад 183 тисяч гривень у вигляді штрафних санкцій та 21-єї ліцензій на торгівлю.

Примітно, що загальна кількість подібних порушень в області поступово знижується, отже цей ринок набуває більш цивілізованих ознак. Однак податківці не припиняють проводити активні заходи й аби спонукати підприємців до сумлінності й суворого дотримання правил торгівлі підакцизною продукцією, діляться відповідною інформацією з головами об’єднаних територіальних громад та керівниками райдержадміністрацій.

На даний час на Хмельниччині ліцензовано 4079 заклади торгівлі, через які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами 2682 суб’єкти господарювання. У структурі надходжень від ліцензування роздрібної торгівлі понад 80 відсотків припадає на заклади торгівлі у містах області.

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS 

 

Автор: Катерина Прокопець