Новини
Надзвичайні події

Хмельничанка вимагатиме компенсацію у директора ярмолинецького кафе

Хмельничанка Вікторія Яцюк, яка нещодавно отруїлась на поминальному обіді у Ярмолинцях, планує звернутись до прокуратури.

“Буду вимагати від власника кафе компенсацію за моральну та матеріальну шкоду. За тиждень перебування у лікарні моя сім’я витратила близько 10 тисяч гривень,” – каже хмельничанка.

Наразі жінка разом із її чоловіком, його сестрою та його мамою перебувають у Хмельницькій інфекційній лікарні. Лікарі поставили їм діагноз «сальмонельоз».

« На момент перевірки заклад був не зареєстрований. Також складено протокол за порушення гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів, який передбачає штрафні санкції на суму понад 30 тисяч гривень,» – розповіла начальник відділу безпечності харчових продуктів головного управління у Хмельницькій області Олександра Титарчук.

Нагадаємо, 19 червня у одному із ярмолинецьких кафе після кількох поминальних обідів отруїлись 50 дорослих та 1 дитина.

“Директор закладу порушив встановлені законодавством гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів. За це він сплатить штраф у розмірі 37 тисяч 223 гривні. Також роботу кафе призупинено до 6 липня. Держпродспоживслужба дала термін до 27 липня для усунення усіх порушень, які інспектори виявили під час перевірки,” – повідомив начальник обласного управління Держпродспоживслужби Василь Грушко.

Читайте нас у Телеграм та у Viber @ПоділляNEWS

За інформацією ТРК “Поділля Центр”.

Звертатися до прокуратури буде хмельничанка Вікторія Яцюк, яка отруїлася на одному з поминальних обідів у Ярмолинецькому районі

Звертатися до прокуратури буде хмельничанка Вікторія Яцюк, яка отруїлася на одному з поминальних обідів у Ярмолинецькому районі 19 червня. Каже, буде вимагати від власника кафе компенсувати їй моральну та матеріальну шкоду. Наразі жінка перебуває у Хмельницькій інфекційній лікарні. Разом з нею її чоловік, свекруха та чоловікова сестра. В них діагностували «сальмонельоз». Нагадаю, після кількох поминальних обідів, які 19 червня готували працівники ярмолинецького кафе, отруїлася 51 людина. У 40 осіб лабораторно підтвердили діагноз «сальмонельоз». Власник кафе за порушення встановлених законодавством гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів, сплатить штраф у 37 тисяч 223 гривні. Про це повідомив начальник обласного управління Держпродспоживслужби Василь Грушко. За його словами, роботу цього кафе призупинили до 6 липня. А до 27 липня власник має усунути всі порушення, які фахівці Держпродспоживслужби виявили під час перевірки закладу.

Опубліковано Поділля-Центр Середа, 27 червня 2018 р.

Автор: Катерина Прокопець