Новини
Політика

188-й округ Сергія Лабазюка отримає на розвиток додаткових п’ять мільйонів гривень державних субвенцій

Депутат Верховної Ради України Сергій Лабазюк невпинно працює над покращенням умов життя мешканців свого округу. Вкотре за сприяння парламентаря місцеві бюджети отримають додаткове фінансування. Завдяки старанням нардепа на розвиток 188-го округу спрямують п’ять мільйонів державних субвенцій. Відповідну постанову № 423-р днями підписали у Кабінеті Міністрів.

Черговий транш додаткових фінансових надходжень уже готуються освоювати у різних куточках Хмельницького та Волочиського районів та обласному центрі зокрема.

Так, одним із проектів, які профінансують коштом субвенції, є капітальний ремонт школи в селі Соломна Волочиського району. На його реалізацію запланували витратити 800 тисяч гривень.

Чималі капіталовкладення очікують на об’єкти освітньої інфраструктури також й у інших населених пунктах району. Майже 400 тисяч гривень  субвенційних коштів передбачили на ремонт дитячого садочка у селі Писарівка Волочиського району, де минулого року за кошти депутатської субвенції (згідно розпорядження КМУ від 12.07.2017) на суму 280 тисяч гривень вже було відремонтовано котельню та тепломережі.  Цього року у Писарівці позитивних змін на суму 190 тис грн також зазнає місцева дитяча школа мистецтв.

Ремонт приміщень та покращення матеріально-технічної бази освітніх закладів обрали пріоритетом також у селі Попівці, куди спрямують 200 тисяч гривень на ремонт місцевої ЗОШ. Кілька років тому тут почали капітальну реконструкцію закладу з прибудовую приміщень для ДНЗ. Аби якомога в найкоротші терміни та якісно завершити цей об’єкт щороку Сергій Лабазюк фінансово його підтримує. Так, у 2017 році (згідно розпоряджень КМУ №310 та 689-р) було виділено 550 тисяч гривень депутатських субвенцій на проект реконструкції Попівської ЗОШ, що у Волочиському районі.

Вже у 2018 році  фінансову підтримку отримають також школи у селах  Яхнівці, Щаснівка, Чухелі, Ріпна та Бальківці й у місті Волочиськ.  

Села Постолівка, Лозова, Федірки та Новоленськ, що на Волочищині, освоюватимуть фінансову допомогу на покращення стану приміщень місцевих будинків культури. Натомість у Вочківцях та Зайчиках субвенцію спрямують на ремонт закладів медицини. Ще 200 тисяч гривень на розвиток галузі охорони здоров’я отримає Волочиський районний центр первинної медико-санітарної допомоги. За ці кошти планують забезпечити ФАПи необхідною у рамках медичної реформи технікою.

Ще півмільйона гривень депутатської субвенції буде виділено на ремонт мереж вуличного освітлення у селі Бережанка та продовження будівництво водогону у Малашівцях Хмельницького району, де минулого року на цей об’єкт вже було освоєно 400 тис грн державних субвенцій.

У 2018 також 200 тисяч гривень запланували спрямувати на ремонт школи у селі Шаровечка Хмельницького району, де триває будівництво харчоблоку. Фінансова підтримка саме цього об’єкта здійснюється нардепом уже котрий рік поспіль, позаяк будівництво ведеться переважно за кошти депутатської субвенції та районної ради. Так, на ці роботи у  2016 році 250 тисяч гривень та 300 тис грн у 2017 вже було освоєно субвенцій, виділених за сприяння Сергія Лабазюка.

У Хмельницькому районі отримають субвенційні кошти і школа у Давидківцях, де на 200 тисяч гривень замінять вікна, та навчальний заклад у селі Пирогівці. Тут проектом ремонту на суму 228 тисяч гривень передбачено замінити покрівлю та утеплити фасад із застосуванням заходів теплореновації. Як результат заклад матиме комфортніші температурні умови та менші рахунки за комунальні послуги.

На окрузі Сергія Лабазюка міста Хмельницького , як і у населених пунктах району, з поміж інших пріоритетними визначили об’єкти освіти. Так, з чергового надходження депутатської субвенції майже півтора мільйона гривень спрямують на покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів обласного центру.

Незабаром повноцінні комп’ютерні класи з’являться у гімназії №2 (на суму 200 тисяч гривень), ЗОШ№25 (на 125 тис грн) та НВК№4 (160 тис грн). Окрім того, різноманітними сучасними обновками потішать учнів НВО№28, ЗОШ№13 та СЗОШ№30.

Звісно, не обділили увагою й наймолодших мешканців округу. Левову частину коштів державної субвенції передбачили на придбання необхідного інтерактивного обладнання та предметів довгострокового користування для дитячих садочків №5, 29, 32, 38, 47, 56 та НВО №1 й 31 міста Хмельницького. Так, жоден навчальний заклад, розташований на окрузі нардепа у місті Хмельницькому, не залишиться без додаткової фінансової допомоги.

Державна субвенція – потужний ресурс, який допомагає вирішувати нагальні проблеми на місцях, переконаний народний депутат Сергій Лабазюк:

«Я сподіваюся, що отримані кошти успішно будуть освоювати на місцях. Зі свого боку, я буду намагатися й надалі сприяти тому, аби суми субвенцій щоразу збільшувалися». 

Нагадаємо минулого року народний обранець сприяв виділенню округ 20-ти мільйонів гривень державних субвенцій на розвиток свого 188-го округу

Автор: Катерина Прокопець