Новини
Кримінал

На Хмельниччині посадовець Держпраці вимагав хабар

Апеляційний суд Хмельницької області скасував ухвалу про повернення прокурору обвинувального акта стосовно посадовця Держпраці і призначив новий розгляд матеріалів у Красилівському районному суді. Чиновника обвинувачують у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди від красилівського підприємця (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу).

Нагадаємо, за версією слідства, інспектор Держпраці ймовірно вимагав і отримав від бізнесмена 5 тис. грн., аби того не притягнули до відповідальності за порушення законодавства про працю.

Районний суд повернув обвинувальний акт через те, що висунуте держслужбовцю обвинувачення сформульоване неконкретно та суперечливо. Однак апеляційний суд з цією позицією не погодився.

“Наведені в обвинувальному акті відносно Б. фактичні дані в своїй сукупності дають повне уявлення стосовно кожного з елементів складу інкримінованого йому кримінального правопорушення, що, у свою чергу, дає можливість зіставити фактичну складову обвинувачення з його юридичною формулою. Вказане свідчить про дотримання органом досудового розслідування вимог закону як щодо викладу фактичних обставин вчиненого кримінального правопорушення, так і його конкретності, що виключає порушення права на захист обвинуваченого ”, – йдеться в ухвалі.

Раніше суд вже відсторонював інспектора від займаної посади.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS

Автор: Катерина Прокопець