Новини
Увага!

У Хмельницькому піднімають тарифи на проїзд у громадському транспорті

Хмельницька міська влада оприлюднила для громадянського обговорення проект про збільшення вартості проїзду у громадському транспорті міста.

Перевізники запропонували підняти тарифи у зв’язку із масовим звільненням водіїв маршрутних таксі, автобусів та тролейбусів.

“Щодня 10 великогабаритних автобусів, близько 30 тролейбусів та 57 маршруток не виїжджають на рейси. Через це іде збій у графіку. На сьогоднішній день у місті є близько 120 вакансій у КП “Електротранс” та 150 вакансій у приватних перевізників,” –  розповів мер Хмельницького Олександр Симчишин.

По розрахунках собівартості транспортних послуг запропоновано нові тарифи на проїзд транспортом загального користування. Так у тролейбусах проїзд коштуватиме 3.50 грн, а на автобусних маршрутах загального користування – 5.00 грн.

Якщо ж запровадять автоматизовану систему обліку оплати проїзду (безготівковий розрахунок), то вартість проїзду у тролейбусах становитиме 3.00 грн для власників електронного квитка та не персоніфікованого проїзного квитка тривалого користування і 4.00 грн– при готівковому розрахунку.

Тоді ціна проїзду на автобусних маршрутах загального користування становитиме 5.00 грн– для власників електронного квитка та не персоніфікованого проїзного квитка тривалого користування і 6.00 грн– при готівковому розрахунку.

Протягом 30 днів міська влада приймає зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб за адресою: Хмельницький, вул. Сковороди, 12

Автор: Катерина Прокопець