Новини
Кримінал

До торгівлі алкоголем додала ще й хабар

У квітні 2018 року в Понінці Полонського району щодо жінки, котра торгувала алкоголем домашнього виробництва, поліцейський склав протокол про адмінправопорушення (ч.1 ст.164-16 КУпАП – заняття забороненим видом господарської діяльності) й спрямував його до Полонського райсуду. Однак там документи повернули на доопрацювання.

Допоки правоохоронець виправляв недоліки у протоколі, підприємлива пенсіонерка взялася за старе: вже на початку травня він знову зафіксував факт продажу спиртного і почав збирати матеріали для складання щодо неї чергового протоколу про адміністративне правопорушення. Аби справа не дійшла до суду, жінка вирішила відкупитися і запропонувала поліцейському тисячу гривень.

«Зазначеними діями обвинувачена вчинила кримінальне правопорушення, передбачене  ч.1 ст.369 КК України – пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої  дії з використанням наданого їй службового становища», – констатує Полонський районний суд.

Пенсіонерка свою вину визнала повністю і підписала з прокурором угоду про визнання винуватості, у якій обумовлено й покарання – штраф в розмірі п’ятисот двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або 8840 грн. Районний суд угоду затвердив, визнавши жінку винною в інкримінованому злочині.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS

Автор: Тетяна Новак