Новини
Інфраструктура

У головному парку Хмельницького демонтують атракціон та побудують парковку

Атракціон “Веселі гірки” і парку імені Чекмана, який довгий час слугував розвагою для відвідувачів, демонтують, відповідно до рішення 22 сесії міської ради. Він незмінно функціонував 28 років. Уже понад п’ять років атракціон не працює. Він не те що не надає естетичного задоволення відвідувачам парку, а став певною мірою небезпечним.

Це уже не перший демонтований у праку атракціон. Раніше на металобрухт відправили дитячі “Сонечко”, “Юнгу” та “Ромашку”. Перші два замінили новими та перенесли в центр парку, де вони успішно функціонують і продовжують задовольняти малечу. Останню ж повернути не вдалося.

Поруч з “Веселими гірками” розташоване оглядове колесо, яке також не функціонує. На вигляд воно страшне, але насправді конструкція міцна, тому не впаде, запевняють у відділі благоустрою. На сьогодні долю атракціону – демонтувати чи реставрувати – ще не вирішили.

Подробиці у сюжеті МТРК “Місто”

А поруч з оглядовим колесом уже протягом кількох днів тривають будівельні роботи. За словами керівника КП «Парки і сквери м. Хмельницького» Олександра Боднарчука, незабаром там має з’явитись парковка. Облаштувати її за власний кошт запропонував місцевий підприємець. Скільки коштуватимуть роботи, керівник комунального підприємства не знає. А облаштувати стоянку саме в цьому місці вирішили тому, що з цього боку парку є зручний заїзд на територію.

За словами керівника комунального підприємства, дерева на місці майбутної парковки не зрізатимуть. «Будівельники розгорнуть землю, підсиплють настил, опустять борти та зроблять покриття», – зазначив Олександр Боднарчук.

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS

Автор: Тетяна Новак