Новини
Події

За день на Хмельниччині виявили понад 30 нелегальних працівників

Впродовж 19-20 липня інспекторами праці Управління Держпраці у Хмельницькій області та органів місцевого самоврядування здійснено раптові відвідування, без попереднього повідомлення роботодавців, з питань легалізації трудових відносин у закладах міста Славути та Шепетівки.
У ході відвідувань було встановлене грубе порушення трудового законодавства, в частині оформлення трудових відносин відносно 35 працівників. Зокрема, 19 «нелегалів» виявлено у місті Шепетівка та 16 неоформлених працівників у закладах міста Славути.
За результатами роботи на базі Управлінь соціального захисту населення міських рад, за участі фахівців Управління Держпраці у Хмельницькій області обговорено ситуацію із «тіньовою» зайнятістю та вжиття усіх заходів впливу органами місцевого самоврядування щодо подолання незадекларованої праці.

 

Інформаційно:
Управлінням розроблено графік виїздів спеціалістів відділу праці по містах обласного значення, громадах області з метою як надання практичних порад інспекторам праці так і проведення спільних відвідувань підприємств. Першочергово такі відвідування охоплять міста обласного значення, територіальні громади з найбільшою густотою населення.

Автор: Катерина Прокопець