Новини
Дозвілля

З другої спроби дівочий велопарад проїхався вулицями Хмельницького

Нагадаємо, запланований першочергово два тижні тому захід довелося скасувати через дощ. Проте цього разу природа виявилася прихильною до хмельничанок-веломанок, підсушила вулиці міста та поливала любительок двоколісного транспорту лише щедрим гарячим сонячним промінням.

Щороку для параду велосипедисток вигадують новий «дрес-код». Цього разу це були бантики. Ними можна було прикрасити свій транспорт або… себе. Тож у неділю, 29 липня, в учасниць пробігу були величезні та малесенькі банти на кермі велосипедів, були банти у волоссі, були банти на одязі.

Чому цьогоріч вибрали саме таке оздоблення для велопробігу? Зазвичай велосипед вважають спортивним транспортним засобом, якому властивий відповідний одяг. Але, на думку організаторів заходу, кататися на ровері можна і в сукні, і в спідниці. Тому ось таким суто жіночим аксесуаром вирішили довести, що велосипед – це не тільки спортивно, але й вишукано.

За словами організаторів, всього до початку велопараду зареєструвалося 45 учасниць. Порахували не тільки дорослих велолюбительок та велосипедисток-підлітків, а й малечу, яка брала участь у заході, сидячи в дитячих велокріслах. Проте, коли колона вже вишикувалася на Проскурівській, навпроти кінотеатру ім. Т. Шевченка, до неї ще долучалися ті, хто запізнився на реєстрацію. Тож загалом у дівочому велопробігу взяли участь понад півсотні велолюбительок.

Автор: Тетяна Новак