Новини
Події

Благодійники допомагають хмельницьким медикам рятувати новонароджених

Відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Хмельницької міської дитячої лікарні отримало вкрай необхідне для виходження передчасно народжених немовлят обладнання.

«Виходження і лікування новонароджених – надзвичайно складний процес, у якому не завжди все залежить тільки від кваліфакації медиків. Нам потрібне сучасне медичне обладнання. Дуже приємно, що це важливе питання нам вдається вирішувати спільно з небайдужими людьми», – прокоментувала подію головний лікар Хмельницької міської дитячої лікарні Наталя Зимак-Закутня.

Благодійники передали медикам пульсоксиметр  СХ100 для вимірювання рівню кисню у крові немовлят, два монітори ІМЕС8 Mindray та для спостереження за основними життєзабезпечуючими параметрами у маленьких пацієнтів та вимірювальні датчики багаторазового використання загальною вартістю 120 тисяч грн.

« Народження дитини – завжди радість. Але коли малюк народжується раніше терміну, перед лікарями і батьками з’являється маса проблем, викликаних функціональною незрілістю новонародженого. Потрібно ретельно слідкувати за станом здоров’я немовляти. Обладнання, яке  передають благодійники, нам у цьому дуже допоможе», – сказала  лікар-неонатолог ХМДЛ Ірина Мандебура.

У відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Хмельницької міської дитячої лікарні за рік медики рятують життя понад 200 передчасно народженим дітям.

Медичне обладнання придбано та передано в рамках проекту «Orange Days» мережі магазинів EVA, започаткованого у 2015 році. За цей період  вже проведено вісім акцій за закуплено обладнання на понад 800 000 грн для перинатальних центрів і  дитячих лікарень Львівської, Тернопільської, Одеської, Полтавської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької і наразі Хмельницької областей.

Автор: Алла Самойленко