Новини
Суспільство

У ТОВ “Шепетівка Енергоінвест” забиратимуть майно за борги

Вчора голова Хмельницької облдержадміністрації Вадим Лозовий відвідав Шепетівку та в чергове провів нараду щодо вирішення питання своєчасного початку опалювального періоду 2018-2019 років, повідомляє сайт Шепетівки.

Після робочої наради у приміщенні виконкому відбулася зустріч з трудовим колективом ТОВ «Шепетівка Енгергоінвест», на якій обговорили проблемні питання, що виникли у підприємства перед початком нового опалювального періоду.

Вадим Миколайович  поінформував  працівників щодо розміру боргу теплопостачального підприємства перед НАК «Нафтогаз України»  у зв’язку з невиконанням ТОВ «Шепетівка Енгергоінвест» договору реструктуризації боргу за попередні роки газопостачальникам, довів до присутніх інформацію про те, що ТОВ «Шепетівка Енгергоінвест» не взмозі погасити цей борг, який незабаром складе понад 23 мільйонів гривень, тому не отримає газ.

За словами Вадима Лозового, він зустрічався з керівниками Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, які вкотре наголосили, що номінації на газ можуть бути надані лише міському комунальному підприємству після підписання відповідних документів, а ТОВ «Шепетівка Енгергоінвест» отримає лише у разі сплати вищевказаного боргу за спожитий газ, та подальшої сплати коштів по договору реструктуризації. За словами керівника ТОВ «Шепетівка Енгергоінвест», Олександра Пустовойта на рахунках підприємства є лише 115 тисяч гривень.

Голова Хмельницької обласної державної адміністрації наголосив на тому, що єдиний шлях для вирішення цього питання – вироблення меморандуму та підписання угоди про передачу майна у власність територіальної громади міста, що в свою чергу дасть змогу отримати номінації на газ та своєчасно розпочати опалювальний сезон.

Автор: Тетяна Новак