Новини
Статистика

На Хмельниччині намолотили перший мільйон тонн зерна

Незважаючи на несприятливі  погодні умови, хлібороби Хмельниччини станом на 3 серпня вже зібрали понад один мільйон тонн зерна нового врожаю при середній урожайності 55 ц/га. За цим показником область традиційно займає перше місце по Україні.

Так, агроформування Чемеровецького району, які отримують з кожного гектара по 70 центнерів зерна, мають найвищий показник в області, а господарства Городоцького, Шепетівського, Волочиського, Дунаєвецького районів отримують на круг по 57-59 центнерів зерна.

Ще вищих показників добиваються господарства області у вирощуванні озимої пшениці, адже з кожного гектара отримують понад 57 центнерів, що на 2 центнери вище показників минулого року, повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА.

Всього за підсумками збиральних робіт в агроформуваннях всіх форм власності планують отримати понад 3 млн. тонн зерна при середній урожайності 60 ц/га. Основними культурами, які забезпечать валове виробництво зерна, є кукурудза та зерно, посіяні на площі 206 тис. га., що на 20 тис. га більше ніж торік, і види на їх урожайність дуже високі – в межах 80-85 ц/га.

Автор: Тетяна Новак