Новини
Статистика

На Хмельниччині торговці тютюном та алкоголем поповнили місцеві бюджети на 13,5 мільйона гривень

Надходження до місцевих бюджетів плати за ліцензії на виробництво, оптової та роздрібної торгівлі спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольними напоями та тютюновими виробами у січні-липні 2018 року склали 13 мільйонів 543 тисячі гривень.

Це більш ніж на 12 відсотків перевищує плановий показник. Таким чином у розпорядження місцевих громад додатково надійшло близько 1,5 мільйона гривень.

Власниками зазначених ліцензій в області наразі є близько 2,5 тисяч суб’єктів господарювання, переважно фізичних осіб, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів через понад 4 тисячі ліцензованих закладів торгівлі. Одинадцять підприємств користуються правом оптової торгівлі алкогольними напоями.

Крім того, завдяки споживачам тютюну та алкоголю цьогоріч місцеві бюджети отримали ще 71,8 мільйона гривень надходжень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами, що на 4,7 мільйона гривень більше від запланованого та майже на 4,5 мільйона гривень більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Нагадаємо, що згідно з Податковим кодексом України суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форми власності, можуть провадити роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами у разі наявності відповідної ліцензії.

Ліцензію можна отримати, звернувшись до Центру обслуговування платників з відповідною заявою та необхідними документами за місцем провадження суб’єктом господарської діяльності торговельної діяльності.

Джерело

Автор: Катерина Прокопець