Новини
Статистика

Підприємства Хмельниччини продовжують нарощувати обсяги експортованої продукції

Протягом семи місяців 2018 року вартість експортованих товарів представниками бізнес-спільноти краю склала 5,3 мільярда гривень, що на 33% більше, порівняно з відповідним періодом минулого року.

Вагові обсяги проданої зарубіжним партнерам продукції склали 568 тисяч тонн, що більш як на 100 тисяч тонн перевищує минулорічний рівень.

До топ-п’ятірки основних торгівельних партнерів Хмельниччини входять Польща, Росія, Великобританія, Молдова та Об‘єднані Арабські Емірати. Питома вага експорту товарів до цих країн сягає половини усієї кількості поставок за митну територію України.

Найбільше товарів було експортовано до Польщі. Їхня вартість склала понад мільярд гривень. До сусідньої країни переважно експортують мед, чорницю лісову, меблі дерев’яні, шрот соєвий, прокат стальний, олію соняшникову

Вартість експортованих товарів до Росії склала 750 мільйонів гривень. Це на 32% більше у порівнянні з 2017 роком.  Основні товари, що експортувалися, – трансформатори, полевошпатна сировина, цукор, килимові вироби, сталеві котли та частини до них, пакети з поліетилентерефталату, лічильники газові.

До Великобританії, Молдови та ОАЕ вартісні показники експорту коливаються від 398 до 331 мільйона гривень. Товарна номенклатура найчастіше включає у себе борошно пшеничне, солод, частини меблів з дерева, деревину паливну, чорницю лісову морожену, пшеницю, насіння гарбузове, прокат сталевий, гіпс, цукор, яйця птахів, плівка поліпропіленова, насіння кукурудзи, льону та гірчиці.

Джерело

Автор: Тетяна Новак