Новини
Бізнес

Чи варто уже відмовлятися від старого касового апарата на користь РРО?

Нова постанова Кабінету міністрів України від 13 червня 2018 р. N 472 «Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій », з якою можна ознайомитись за цим посиланням (http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/KP180472.html ), розповідає про те, що уряд погоджується з пропозицією Мінфіну запровадити експериментальний проект щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій. Реалізовуватиметься проект до 31 грудня 2019 р.

Розробниками цього приладу є ДП «Укрелекон» та Компанія «ІКС-Техно». Розповсюдженням новітніх РРО займається «ІКС-Техно». Контакти та прайс можна скачати за посиланням http://www.ics-tech.kiev.ua/rightmeny_about1.php .

Тож чи варто вже переходити на новітнє РРО чи зачекати закінчення терміну реалізації пілотного проекту?

Варто порахувати затрати, оскільки це завжди важливо в організації бізнесу.

Звичайний портативний касовий апарат коштує від 4140грн.

На програмне забезпечення, техпідтримку самого апарату, розхідні матеріали, техпідтримку програмного забезпечення тощо доведеться викласти ще пару тисяч на рік.

Проте, вартість інноваційного РРО дізнатися не вдалось, бо за запитом  «інноваційне РРО ціна» – співробітник першої видачі Google – ТзОВ “Ваги АКСІС Україна” (https://vagi-axis.ua/uk/category/kasovi-aparaty/?gclid=CjwKCAjw8O7bBRB0EiwAfbrTh2tp26mIq_qI1lIrzhMqCz9TCCLw61AJFuOF1v8ITunQZrIVRbGjbRoCoqQQAvD_BwE )  Google відповів, що такого апарату не існує в принципі, і взагалі, на його думку, навряд чи існуватиме в найближчому майбутньому на українському ринку через велику кількість технічних труднощів в реалізації даного проекту.

 Тож відкладаємо наше дослідження інноваційного РРО на невизначений термін, але не раніше 31 грудня 2019 року – дати завершення пілотного проекту КМУ та Мінфіну.

Бажаю всім зменшення витрат на придбання та обслуговування обладнання для проведення РРО.

Дмитро Лисий

Бізнес-аналітик, StartUp developer

 

Автор: Адміністратор сайту