Новини
Події

Хмельничани можуть отримати повну інформацію про субсидію онлайн

Для громадян, які зверталися з заявою про призначення субсидій, відкрито доступ до Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій. Отримати інформацію з нього можна за адресою subsidii.ioc.gov.ua.

Субсидія призначається на опалювальний і неопалювальний сезон. 2,6 мільйонам українських сімей житлові субсидії на новий  рік уже перепризначені автоматично. Решті субсидіантів потрібно було повторно звернутися із заявою і декларацією про доходи. Однак люди не поспішають звертатися за субсидією влітку.

Управління соцзахисту рекомендує громадянам, які потребують допомоги, не чекати осінніх черг і подавати документи на субсидію вже зараз, навіть якщо на літо субсидія просто не виходить.

«Управління соцзахисту розгляне документи, призначить субсидію, а її розмір на опалювальний сезон розрахує автоматично, без повторного звернення, у жовтні 2018 року», – зазначає Міністр соціальної політики Андрій Рева.

Сім’ям для отримання урядової знижки на сплату комунальних послуг достатньо подати лише Заяву та Декларацію про доходи, в якій потрібно вказувати тільки види доходів, а не їх розміри. Тобто, людині потрібно внести до переліку, які саме види доходів – пенсію, зарплату, соціальну допомогу, стипендію – отримує він і члени його сім’ї, а також організацію, де виплачують ці кошти  – Пенсійний фонд, назва вузу або підприємства.

Сам розмір виплат соціальні служби беруть з баз даних – як власної, якщо це стосується соціальних виплат, так і фіскальної служби, Пенсійного фонду, вузів, училищ тощо.

Жодних додаткових паперів, що стосуються складу сім’ї, обсягу і вартості житлово-комунальних послуг, в загальному випадку, людям теж не потрібно додавати чи доносити.

Відомості, необхідні для призначення субсидії, надходять управлінням соціального захисту безпосередньо від організацій, які надають послуги. Наприклад, про склад зареєстрованих осіб, площі квартири, розмірі квартплати – від ЖЕКів або інших уповноважених органів місцевого самоврядування; про вартість електроенергії – від обленерго, газу – від облгазів, опалення – підприємств теплокомуненерго.

 

Автор: Катерина Прокопець