Новини
Події

На Хмельниччині реалізується проект «Молочна сімейна ферма»

Віднедавна у селах Топори та Покощівка Ізяславського району розпочали роботу перші сімейні молочні ферми.

«Проект «Молочна сімейна ферма» організовано компанією «УкрМілкІнвест» та кластером «Натуральне молоко» за прикладом реалізованого у Львівській області спільного проекту Львівської аграрної дорадчої служби та Уряду Канади. Переконані, що вона є успішною, і зробимо все можливе, щоб ідея була реалізована якнайкраще і в Ізяславському районі Хмельницької області, як це вже робиться зокрема на території Рівненської області, де власне і розпочалася реалізація цього проекту», ― зазначив представник ТОВ «УкрМілкІнвест» Сергій Чернієнко.

У рамках проекту інвестори вкладуть кошти у будівництво/реконструкцію корівників, придбання сучасного обладнання: доїльний апарат світового лідера, обладнання для молочного тваринництва, холодильник об’ємом 700 літрів (це дозволить збирати молоко також з господарств інших селян), все обладнання, а також оснащення спеціальними килимками-підстилками для худоби, освітлювальними лампами, поїлками та вентиляторами.

Фермери від ініціаторів проекту отримали дуже високопродуктивне поголів’я худоби, яке має статус племінного репродуктора та сприяння в отриманні кредитів терміном на чотири роки під 15%.

На майбутнє ТзОВ «Укрмілкінвест» гарантує своїм партнерам збут молока на більш вигідних умовах, аніж зараз отримують селяни від молокозаводів, якщо будуть дотримані параметри якості молока.

«Розвиток мережі сімейних молочних ферм дозволяє не лише створити робочі місця, але й розвивати виробництво продукції з вищою доданою вартістю», – наголосив начальник відділу агропромислового розвитку РДА Володимир Ткачук.

У планах авторів проекту відкрити ще декілька сімейних молочних ферм на Ізяславщині.

Джерело

 

Автор: Катерина Прокопець