Новини
Події

Зіркові артисти, подарунки та відзнаки – як у районах Хмельниччини святкували День Незалежності

З новими об’єктами благоустрою, виступами зіркових артистів, смачними пригощаннями та іншими розвагами – так святкували 27-му річницю Незалежності України на 188-му окрузі. Все це з нагоди важливої події для жителів Волочиського та Хмельницького районів організував народний депутат України Сергій Лабазюк та його благодійний фонд «Ми поруч».

Марафон святкових заходів стартував 19 серпня у Війтовецькій ОТГ Волочиського району, де в якості подарунка з нагоди свята було облаштовано сучасний спортивний комплекс. Юні спортсмени та інші талановиті діти, окрім нового майданчика, приймали від нардепа подарунки й в ході урочистостей. Презенти також отримали сім’ї новонароджених війтівчан і працівники культури.  Та найбільше до снаги всім присутнім на святі став ще один подарунок – виступ гурту «Толока», який поставив яскраву крапку першого дня святкувань своїм драйвовим та запальним виступом.

За добрим звичаєм на святкуванні фонд Сергія Лабазюка «Ми поруч» влаштував пригощання та розваги для діток. Такі ж забави організували у селі Лісові Гринівці, що на Хмельниччині. 23 серпня тут святкували День Незалежності всім районом.

Нардеп особисто привітав присутніх зі святом та після офіційної промови вручив подарунки активним жителям та колективам різних установ та сфер життєдіяльності Лісовогринівецької громади. Опісля традиційної урочистої програми свято перейшло в інший формат. Невимушену та позитивну атмосферу забезпечив гурт «Лісапетний батальйон», що приїхав на запрошення народного депутата України Сергія Лабазюка. Своїм українським репертуаром та колоритним виконанням артистки підкорили сцену та серця всіх присутніх.

На згадку про чергову річницю Незалежності країни зробили жителям Хмельницького району ще один подарунок – дитячий майданчик.  Новий об’єкт благоустрою облаштували на території центральної районної лікарні. А після його відкриття вручили сертифікат на придбання необхідних медикаментів для закладу, відповідно до звернення в громадську приймальню головного лікаря Олександра Костюка.

24 серпня головне свято країни у Волочиську збігається в даті з Днем міста. Цього року районний центр відзначає свою 555-ту річницю. Для тергромади та всього району це важлива подія, адже Волочиськ – один із найпотужніших економічних центрів області, що стрімко розвивається та примножує свої досягнення здобутками у різних сферах. Тож, як і годиться, відзначали цю подію у Волочиську з подвійним розмахом. Святкування розпочалося з відкриття оновленої Дошки пошани. За традицією відзначили працівників, колективи та організації, які сприяють розбудові Волочиського району.

Продовжили святкування урочистим парадом. Так, колони представників громад, організацій та підприємств пройшли центральною вулицею міста. Пізніше святкування перемістилися на площу, де відбувся концерт за участі творчих колективів, організований відділом культури Волочиської тергромади. Зі сцени присутніх вітали представники влади міста та району. З вітальним словом звернувся  і народний депутат України Сергій Лабазюк:

«27 років – той час, коли ми вже можемо зробити певні висновки та проаналізувати помилки, аби в майбутньому їх не повторювати. Ми сьогодні намітили чіткий план і разом будемо досягати поставлених цілей. Приємно, що сьогодні на площі зібралися люди різних поколінь, які, об’єднавшись, творять історію України. Тож я бажаю нам натхнення та наполегливості в щоденній праці на благо нашої держави».

Ще одна важлива подія трапилася цього дня у Волочиській районній центральній лікарні. У закладі відкривали відремонтоване за кошти благодійного фонду «Ми поруч» пологове відділення. На ремонтні роботи спрямували понад півмільйона гривень.

«Цього року ми відриваємо вже четверте капітально відремонтоване відділення і одразу ставимо собі завдання на майбутнє. Адже ми завжди будемо поруч з тими, хто потребує нашої підтримки», – зауважила голова благодійного фонду «Ми поруч» Віолетта Лабазюк.

Після відкриття відділення працівники Волочиської екстреної медичної допомоги отримали грошовий сертифікат в розмірі 60 тисяч гривень на придбання сучасного електрокардіографа.

У ході святкових заходів на площі дітям роздавали морозиво та організували розваги на батутах. Вже ввечері усі присутні могли вдосталь поласувати українськими стравами.  На головній площі козаки в традиційному вбранні на відкритому вогні готували для гостей свята смаколики.

Яскравим завершенням свята став вечірній концерт за участі зірок української естради. Розважали публіку артисти Іван Березовський та Алекс Луна, а фінальну крапку поставив запальний виступ гурту «ТІК», послухати який зібралося понад десять тисяч жителів Волочиської громади, навколишніх населених пунктів, міста Хмельницького та навіть інших областей.

Завершили марафон святкових заходів наступного дня концертом у Наркевицькій тергромаді Волочиського району, під час якого помічники нардепа вручили громаді подарунки. Після офіційної частини місце перед сценою присутні перетворили на танцювальний майданчик. І діти, і дорослі щосили танцювали під запальні пісні гурту «Толока». Пригощали гостей свята смачною юшкою та пиріжками.

Автор: Тетяна Правдива