Новини
Освіта

Як Чемеровецька ОТГ підготувалась до нового навчального року

Напередодні першого вересня в Чемеровецькій селищній об’єднаній територіальній громаді завершилась перевірка  стану  готовності  закладів освіти до  2018-2019 навчального  року  та  осінньо-зимового  періоду.

За результатами огляду визначено, що педагогічні колективи доклали чималих зусиль для покращення середовища перебування дітей.

Зважаючи на новий Державний стандарт, за яким навчатимуться первачки, усі вчителі перших класів пройшли підготовку за відповідною програмою із  залученням тренерів.

За кошти освітньої субвенції  було придбано комп’ютерну техніку, одномісні парти для першокласників, дидактичні матеріали для кабінетів початківців та мультимедійні комплекси для кабінетів природничо-математичного напряму.

У школах громади було проведено капітальні ремонти їдалень, харчоблоків  та санвузлів, здійснено дослідження води.  Окрім того було оновлено  технологічне обладнання, кухонний та столовий посуд, встановлено витяжні конструкції.  Усі школярі мають змогу навчатися в просторих, сучасних, відремонтованих кабінетах.

До слова, цьогоріч кількість школярів у навчальних закладах Чемеровецької ОТГ має збільшитися. Замість минулорічних 74 тут чекають на 90 десятикласників, до першого класу також прийде на 16 дітей більше – їх буде 150.

А ще відділ з питань соціальної політики селищної ради вже вдруге ініціює благодійну акцію «Готуємо дітей до школи». Вона спрямована на забезпечення шкільним приладдям та канцелярськими товарами дітей із сімей, що перебувають у скрутному матеріальному становищі. Цього року завдяки благодійникам вдалось допомогти 11 родинам, в яких виховується 24 дитини.

Джерело

 

Автор: Тетяна Правдива