Новини
Суспільство

Співпраця служби зайнятості і підприємців Хмельниччини: приклад Шепетівки

За даними Хмельницької обласної служби зайнятості, станом  на 1 серпня поточного року  актуальними були 2,7 тис.вакансій. Як зазначив директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня, кількість вакансій росте.

З початку року 4685 роботодавців проінформували службу зайнятості про потребу у кваліфікованих кадрах. З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців за направленням центрів зайнятості безробітні проходять професійне навчання. Особи, які вирішили зайнятися підприємницькою діяльністю, отримують від держави разову допомогу по безробіттю для започаткування бізнесу.

Аби досягнути результату у справі забезпечення кадрами підприємств і працевлаштування населення дуже важливо консолідувати зусилля  служби зайнятості і роботодавців.  Така робота налагоджена в обласному центрі і регіональних філіях. До прикладу, гарно співпрацюють Шепетівська міськрайонна філія Хмельницького обласного центру зайнятості з роботодавцями міста і району.

Швейна фабрика ТОВ «Т-Стиль» у Шепетівці потребувала кваліфікованих кадрів, тому керівництво підприємства почало співпрацювати з місцевою службою зайнятості. Директор Шепетівської міськрайонної філії  Олександр Ребекевша приділив увагу можливості  професійного навчання за професією швачка під замовлення роботодавця, можливості проходження виробничого навчання та практики безпосередньо на виробництві.

 Протягом 2017-2018 років на підприємство з пошиття трикотажних виробів було працевлаштовано 37 осіб. Цього року начальник виробництва ТОВ «Т-стиль» по Шепетівському регіону Вікторія Потапська разом з фахівцями Шепетівської міськрайонної філії Хмельницької ОЦЗ проводили зустрічі з пошукачами роботи у кількох ОТГ району, після чого ще 5 осіб з числа безробітних отримали роботу.  

Безробітні за бажанням можуть спробувати себе у підприємницькій діяльності, започаткувавши за сприяння служби зайнятості власний бізнес. Такою можливістю скористалася Тетяна Дронь з Шепетівки. Колись безробітна, зараз вона успішно займається бізнесом, відкривши цех по переробці молока та виробництві масла і сиру.

Тетяна Володимирівна Дронь не тільки сама займається улюбленою справою, а й дала можливість 5 особам працевлаштуватися на своєму підприємстві. Їй відшкодовано єдиний соціальний внесок на новостворені робочі місця.

У січні-липні 2018 року у базі  даних Шепетівської міськрайонної філії Хмельницької ОЦЗ налічувалося 1,8 тисяч вакансій. Завдяки співпраці з роботодавцями та сприяння служби зайнятості 58% вакансій було укомплектовано. Станом на 1 серпня поточного року на одну вакансію претендувало 3 безробітних.

Загалом у січні-липні 2018 року послугами обласної служби зайнятості скористалося 25 тисяч безробітних мешканців Хмельниччини. Роботу знайшли більше 14 тисяч осіб.

Автор: Алла Самойленко