Новини
Дозвілля

Автентично-рокове ноу-хау RespublicaFEST

Триденний фестивальний марафон стартував в останній день літа, 31 серпня. Стартував традиційно, як зазначили зі сцени ведучі, із запізненням, тому деяким виконавцям довелося трохи «ущільнити» свої виступи, аби вкластися в графік. Та й охочих подивитися-послухати на заїжджих музикантів спочатку було не так багато, навіть при тому, що у перший день фестивалю вхід на територію був безкоштовний.

Три сцени, які працювали одночасно, пропонували різноманітну музику, на будь-який смак. Можна було послухати і електронну музику, і етнічну, і власне, на головній сцені запалювали публіку важкі гурти.

Тут і там розкидані по території фуд-корти пропонували їжу теж на будь-який смак: холодні напої, кава, смажена картопля, різноманітне м’ясо, грузинські страви. Працювало навіть фітнес-кафе із власною фото-зоною. Щоправда, вже традиційна для масових заходів у місті проблема – багато фуд-зон і мало місця, де присісти, щоб поїсти, – так і залишилася. Тому смакувати пловом-шашликами-салатами-тощо багатьом доводилося стоячи, особливо під час перерви між виступами на головній сцені, під час якої зголоднілі «республіканці» масово атакували ятки з наїдками.

З головної сцени час від часу повторювали головні правила поведінки на фестивалі: не смітити – за це можна буде в суботу та неділю отримати бонус: здаєш пакет зі сміттям – тобі частково повертають гроші за квиток; не використовувати по можливості одноразовий посуд – можна було придбати багаторазові різнокольорові склянки з логотипами фесту, які потім залишаться на згадку як сувенір.

Головними зірками першого дня фестивалю (звісно, крім хедлайнерів) став гурт «GG ГуляйГород». Їм підспівували, підстрибували, шаленіли і не хотіли відпускати, викликаючи на біс. Та головною «родзинкою» першого фестивального дня став виступ двох, здавалося б, непоєднуваних між собою гуртів, який назвали фестивальним ноу-хау: ансамблю «Козаки Поділля» та гурту «Мотор’ролла». Таким чином вперше на сцену RespublicaFEST одночасно вийшли 80 виконавців. І вперше «Мотор’ролла» відступила від свого правила виконувати лише авторські пісні. Тож автентична українська пісня зазвучала у роковому виконанні. Експеримент, треба відзначити, мав приголомшливий успіх.

Завершив перший фестивальний день гурт «Бумбокс», до виступу якого на території «Республіки» вже яблуку ніде було впасти, адже ближче до десятої години хмельничани йшли на пляж щільним потоком.

Другий день RespublicaFEST почнеться сьогодні о 16.00. Побачити і почути можна буде таких виконавців:

Main stage
16.00 – DIMIKANDUM
17.00 -18.00MOTANKA
19.00 – DASH
20.00 – AHHA
21.00 – 22.00 – QARPA
23.00 – THE QEMIST

Drift stage
17.00 VLASNA
18.00 SICK SOLUTION
19.00 THE UNSLEEPING
20.00 SASHA BOOLE/YVI
21.00 LATEXFAUNA
22.00 Один в каное

Party stage
17.00 MUSIC FACTORY PROJECT
18.00-19.00 Бодрая корова
20.00 BOOM
21.00 OY SOUND SYSTEM
22.00 FTBT
23.00 JANA WOODSTOCK

Автор: Тетяна Новак