Новини
Суспільство

“Команди змін” із двох ОТГ Хмельниччини незабаром вирушать до Польщі

Громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” спільно з Тернопільським регіональним відділенням “Асоціації міст України” за підтримки фонду NED реалізовують проект “Школа локальної демократії”.

Його учасники протягом 3-х сесій вивчали кращі практики місцевого самоврядування, навчались впроваджувати та користуватись інструментами участі мешканців у житті громади та спільно працювати над розвитком території, де проживають.

Між сесіями учасники виконували практичні завдання у своїх громадах. Наступним етапом проекту стане освітня поїздка до Польщі. Там учасники “Команд змін”, до якої входять представник органу місцевого самоврядування, депутат місцевої ради та громадський активіст, вивчатимуть кращий досвід діяльності органів місцевого самоврядування, бізнес-інкубаторів, туристичних кластерів, організацій із стратегічного планування, центрів із залучення інвестицій і розвитку територій.

За словами керівника громадської організації “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” Максима Черкашина, це дозволить кожному  учаснику отримати корисну практику, яка буде надалі застосована для розвитку власної громади.

Фінальним завершенням проекту “Школа локальної демократії”  стане Форум, на якому учасники презентуватимуть свої досягнення.

Як повідомляє Хмельницька обласна рада, від нашої області з освітнім візитом Польщу відвідають “Команди змін” із Летичівської і Лісовогринівецької територіальних громад.

 

Автор: Тетяна Правдива