Новини
Політика

Тимошенко показала, як підкорити владу людям

У річницю незалежності України Тимошенко разом з експертами презентувала концепцію нового суспільного договору та його серця – нової Конституції.

Це – результат роботи близько ста інтелектуалів: конституціоналістів, науковців, юристів, політологів, представників громадського сектору зі всієї України.

Що являє собою суспільний договір та чому він такий необхідний? У 1996 році клани та олігархи домовились, як функціонуватиме українська держава. Точніше, вони домовились як управлятимуть народом України у власних інтересах. Як обдиратимуть народ тарифами, як грабуватимуть пенсіями, як знищуватимуть недоступною медициною. Ані помаранчева революція, ані революція Гідності не змогли зламати цього стану речей. Причина проста – немає суспільного договору. Договору між самими українцями, як вони управлятимуть державою та спільним надбанням, у якому напрямку рухатиметься Україна у майбутні роки. Саме тому змінювати тільки обличчя на президентських чи парламентських виборах вже немає сенсу. Потрібно змінювати саму модель управління країною. Тимошенко виявилась єдиним політиком, що прагне та здатна повернути владу в Україні народу. Об’єднавши інтелектуалів, що спільно з нею розробили концепцію суспільного договору та його серця – народної Конституції, Тимошенко вчергове довела своє прагнення зламати олігархічну систему.

Під час презентації Тимошенко заявила: нова Конституція зробить народ справжнім господарем країни, а владу – підконтрольною! Ці слова якнайкраще відображають суть нової Конституції.

Вже у вересні громадяни з усіх куточків України зможуть долучитись до спільного редагування тексту Конституції на відповідному сайті, аби зусиллями всього народу підготувати якісну Конституцію, що буде затверджена на Всеукраїнському референдумі та буде служити людям, а не кланам.

 

Сергій Биков, Голова аналітичного центру ІНПОЛІТ

Автор: Тетяна Новак