Новини
Суспільство

Рік іспитового строку – винуватцю смертельного ДТП

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд  визнав жителя Хотинського району винним за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого). Чоловіку призначили три роки позбавлення волі, однак від відбування покарання звільнили з річним  іспитовим строком. При цьому права керувати автівкою винуватця не позбавляли.

Згідно із вироком, уродженець Чернівеччини проявив неуважність, не вибрав безпечної швидкості і не врахував дорожню обстановку, внаслідок чого на пішохідному переході збив чоловіка. Від отриманих травм той помер на місці пригоди.

В судовому засіданні обвинувачений пояснив, що його засліпив зустрічний транспорт, тому вчасно помітити пішохода він не зміг. Обираючи покарання суд врахував ряд пом’якшуючих обставин: повне визнання вини і щире каяття, відсутність судимості,  інвалідність 1-ї групи, наявність на утриманні трьох неповнолітніх дітей, позитивні характеристики. Обтяжуючих обставин не встановили. Потерпіла також просила не відбирати у  винуватця волю.

Рішення не позбавляти чоловіка права керування  суд мотивував тим, що таке йому життєво необхідне через захворювання його самого та малолітнього сина. Останньому може бути потрібна невідкладна медична допомога, а негайне прибуття швидкої у сільську місцевість є ускладненим.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак