Новини
Кримінал

Боєзапас та наркотики вилучили правоохоронці у шепетівчанина

Під час санкціонованого обшуку, який правоохоронці проводили у Шепетівці в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 309 (Незаконне зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, в будинку, де мешкає 53-річний чоловік, громадянин однієї із сусідніх держав, виявили постріл ВОГ-25 до підствольного гранатомета ГП-25. За словами спеціалістів-вибухотехніків, він не менш небезпечний, ніж граната і може вибухнути, наприклад, від удару об землю.
Крім того, в багажнику автомобіля «Seat» поліцейські виявили та вилучили два пакети з марихуаною загальною вагою близько півкілограма, а також гранату РГД-5 із запалом, повідомляє прес-служба Нацполіції у Хмельницькій області.

Вилучені предмети і речовини направили на експертизу. Їхнє походження чоловік відмовився пояснити, тож зараз це з’ясовують правоохоронці.

Додатково відкрито провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 5 років позбавлення волі.

Автор: Тетяна Новак