Новини
Події

На Хмельницькій АЕС презентували програму соціального захисту військовослужбовців

Сьогодні, 13 вересня за участі президента Енергоатома Юрія Недашковського та головнокомандувача Національної гвардії України, генерал-полковника Юрія Аллєрова на Хмельницькій АЕС презентували програму соціального захисту військовослужбовців  з охорони ядерних об’єктів та діючих атомних станціях нашої держави. У заході також взяли участь генеральний директор ХАЕС Микола Панащенко, керівники підрозділів електростанції, особовий склад військової части 3043.

Юрій Аллєров наголосив, що сьогодні актуальне питання сприяння військовослужбовцям у вирішені їх соціальних проблем на всіх рівнях урядових структур. «Нас об’єднує спільне завдання – ми повинні сприяти підвищенню ядерної безпеки, унеможливленню ядерного тероризму. Кожна АЕС повинна працювати надійно, це дає низку благ нашим громадянам, які використовуватимуть електроенергію, виробництво якої є екологічно чистим. До цього причетні підприємства ДП «НАЕК «Енергоатом», що постачають для потреб держави більше п’ятдесяти відсотків електроенергії. Серед них – Хмельницька АЕС. Її фізичним захистом опікуються саме військовослужбовці Національної гвардії України», – зазначив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський.

Очільник енергокомпанії нагадав, що останнім часом вишукуються різні можливості для покращення соціального захисту військовослужбовців, котрі беруть участь у забезпеченні надійного захисту діючих АЕС нашої держави.

Генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко засвідчив прихильність колективу атомників до професійної діяльності військовослужбовців, що несуть військову службу на території проммайданчика електростанції. Скориставшись нагодою, він коротко розповів про завдання, які сьогодні поставлені перед колективом Хмельницької АЕС. За  словами керівника колективу атомників, потрібно успішно завершити планово-попереджувальний ремонт на другому енергоблоці і приступити до реалізації ремонтної кампанії на першому енергоблоці, що дозволить продовжити його термін експлуатації.

Продовжуючи тематику візиту, головнокомандувач Національної гвардії високо оцінив внесок військовослужбовців військової частини 3043, які займаються охороною Хмельницької АЕС, у вирішені стратегічних завдань на Сході України, де тривають бойові дії. Він також нагадав про постійну допомогу захисникам України з боку Енергоатома.

В рамках заходу відбулось урочисте вручення 19 іменних грошових сертифікатів військовослужбовцям військової частини 3043 на придбання квартир.

«Це стало можливим завдяки сприянню керівництва ДП «НАЕК «Енергоатом». Хмельницька АЕС стала першою у реалізації програми соціального захисту військовослужбовців», – наголосив головнокомандувач Національної гвардії України, генерал-полковник Юрій Аллєров.

Інформаційний центр ВП “Хмельницька АЕС”

Автор: Тетяна Новак