Новини
Події

«Агро Поділля 2018»: важка техніка, рекорд України та мафіновий ажіотаж

У суботу, 15 вересня, в 31-ше у Хмельницькому та вдруге на території ТСЦ «Поділля» відбулася агровиставка. Традиційно на неї з’їхалися представники усіх районів області, які привезли з собою усе, чим пишаються та що вирощують і виготовляють у різних куточках Хмельниччини. Традиційно, на сцені свою майстерність демонстрували творчі колективи, щоправда, бажаючих затримуватися біля сцени та дивитися-слухати виступи було обмаль. І тому, що вистояти довго на розпеченому асфальті було важкувато, і тому, що навколо було чимало цікавого, що потрібно було побачити, скуштувати, придбати. Крім сільськогосподарської продукції (овочів та фруктів), на території виставки як і завжди демонстрували нову техніку, мінеральні добрива, тварин та птицю, саджанці, насіння тощо. До слова, техніка була найбільш привабливою для дітлахів, адже їм дозволили не лише підходити близько до величезних машин, а й піднятися східцями та посидіти в кабіні. Також дітей розважали спортивними вправами та вчили бойових мистецтв.

Родзинкою агровиставки стала цьогоріч їстівна карта Хмельницької області, складена з солодкої випічки. Навколо неї постійно юрмилися хмельничани, фотографували, розглядали та чекали моменту… Оскільки найбільший коровай України (як виявилося згодом) претендував на рекорд, торкатися його до певного часу було не можна. Карта області, викладена із 8700 мафінів з різнокольоровим кремом таки стала рекордною, про що офіційним представником Книги рекордів України були видані відповідні дипломи. І лише після того, як найбільша мапа області (розміром 5х5 метрів) отримала свій рекордний статус, хмельничани змогли не лише подивитися, а й спробувати її на смак. І, теж традиційно, отримавши доступ до безкоштовних смаколиків, хмельничани повелися по-різному: хтось брав один-два мафіни і відходив, хтось накладав у тарілки, а хтось пакував повні пакети, попри те, що ніжний крем у них перетворювався на кашу. Крім того, організатори не передбачили достатньої кількості ємності для сміття, тож папірці, в які були запаковані мафіни, хмельничани складали на газон безпосередньо біля стенду з картою, і з часом там утворилася чимала купа сміття.

Нагадаємо, дістатися на виставку та поїхати з неї у суботу можна було спеціально виділеними автобусами, які курсували через кожні 15 хвилин. Квитки у них коштувала стільки ж, скільки й у місті – 5 гривень, причому платили всі, адже пільговий проїзд у цих автобусах не був передбачений. За словами кондукторів, цьогоріч на виставку їхало більше людей, ніж минулого року. Чи то тому, що «Агро Поділля» краще проанонсували, чи тому, що більше людей віддали перевагу громадському транспорту, а не власним автівкам, оскільки, як минулого, так і цього року припаркувати приватне авто поблизу ТСЦ «Поділля» було проблематично.

Автор: Тетяна Новак