Новини
Суспільство

Хмельниччина зробила ще один крок назустріч дітям з особливими освітніми потребами

Днями у Віньківцях відкрився Інклюзивно-ресурсний центр, який має забезпечити право на освіту дітей з особливими освітніми потребами.

У новій комунальній установі Віньковецької районної ради будуть здійснювати комплексну оцінку розвитку, надавати психолого-педагогічну допомогу та проводити корекційно-розвивальні заняття з особливими дітьми.

Як зазначив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олег Фасоля, відкриття такого центру – це один із перших кроків, що реалізовуватимуться в області, аби діти з особливими потребами могли навчатися та здобувати гідну освіту, яка дозволить їм стати повноправними членами суспільства та досягти успіху в житті.

У Віньковецькому Інклюзивно-ресурсному центрі для цього створені всі умови. За 117 тис. грн., виділених із місцевого бюджету, зроблено поточний ремонт, закуплено сучасні меблі. За 63 тис. грн. з державної субвенції  придбані  планшети для фахівців, принтер 3 в 1 та дидактичне обладнання. Успішну роботу закладу забезпечуватимуть досвідчений вчитель-логопед Юлія Коник, творчий практичний психолог Антоніна Кошик і висококваліфікований вчитель-реабілітолог Оксана Івахова. Зараз завершується конкурс на заміщення вакантної посади вчителя-дефектолога.

Джерело

Автор: Тетяна Правдива