Новини
Суспільство

Хмельничани гуртом обиратимуть місце для культурного вигулювання собак

У Хмельницькому спеціальних місць для вигулювання собак наразі немає. Власники чотирилапих змушені  шукати місця для цього на свій розсуд. Але, на жаль, далеко не усіх громадян обходить те, що їхній пес деколи залишає про себе неприємну згадку у зовсім не підходящому для цього місці.

Рішення про облаштування місця для вигулювання собак має прийняти місцева влада. Визначитися з місцем, де треба зробити це першочергово, мешканцям міста запропонували шляхом голосування.  Охочим долучитися до вирішення цього важливого питання запропонували шість локацій : Озерна, Дубове, Ракове, Гречани, Виставка, Південно-Західний мікрорайон.

«Проблема з місцями для вигулювання собак у Хмельницькому існує і її потрібно вирішувати. Спочатку мешканці міста допоможуть нам визначитися з мікрорайоном, а далі будемо шукати там місце. У списку немає центру міста, бо підходящий  майданчик тут знайти буде важко», – говорить заступник начальника управління організаційно-інформаційної роботи та контролю Хмельницької  міськради Ігор Мельничук.

Запропонувала провести таке голосування  Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» у партнерстві з агенцією сталого розвитку «АСТАР».  Хмельницька міська рада таку ініціативу підтримала. Регіональний координатор Всеукраїнської ініціативи «Активна Громада» Юлія Мазур зазначила, що залучення громади  до обговорення важливих для міста рішень налагоджує діалог містян і влади.

«Це можливість для кожного громадянина взяти участь у суспільному житті, прояв демократії. Такі ініціативи показують, що місцева влада у своїх рішеннях не повинна ігнорувати думку людей, а мешканці, у свою чергу, мають усвідомити персональну відповідальність за якість життя», – додала Юлія.

Проголосувати  за свій варіант можна трьома способами:

  • На сайті Хмельницької міської ради.
  • За посиланням org/4488
  • За допомогою SMS-повідомлення на номер 093-177-00-35 (4488 номер відповіді). Вартість повідомлення згідно тарифу оператора

Голосування триватиме до 10 жовтня .

Хмельничани уже спільно обговорювали реалізацію важливого для міста проекту – вирішували, якими мають бути МАФи у Хмельницькому.

Автор: Алла Самойленко