Новини
Суспільство

Шепетівчанам спростили голосування за Громадський бюджет міста

У Шепетівці триває голосування за проекти до Громадського бюджету. До 30 вересня 2018 року кожен шепетівчанин, який досягнув 16 років, може підтримати проекти з найрізноманітніших сфер життя міста. На розляд містян представлено 12 проектів на суму понад 2 млн гривень.

А завдяки інновації від ПриватБанку, жителі міста можуть проголосувати за обраний проект, скориставшись Приват24. Для цього потрібно перейти за посиланням shepetivka.pb.org.ua, зайти в розділ “Проголосувати”, далі –  “Зареєструватися, щоб проголосувати” та обрати метод реєстрації – BankID ПриватБанк.

Голосування відбудеться за допомогою банківського ID, що використовується при вході в Приват24. Це зручно, адже звільняє від необхідності завантажувати фотокопії паспорта, – система сама підтягує всю інформацію про вас і підтверджує, що ви реальний мешканець міста Шепетівки. Якщо ви підприємець, можна проголосувати за допомогою особистого електронного підпису.

Довідково:

Ідея розподілу громадського бюджету народилася в 1989 році в Порту-Алегрі. Відтоді механізм відкритого голосування працює в понад 1 500  містах світу. Громадський бюджет міста дає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та голосування за них.

 

Автор: Тетяна Правдива