Новини
Події

У Хмельницькому визначилися, хто краще бачить місто крізь об’єктив

Традиційний щорічний конкурс «Хмельницький крізь об’єктив», приурочений до Дня міста, фінішував учора, 27 вересня, у міському музеї-студії фотомистецтва. Цьогоріч фотохудожники надіслали на конкурс 336 робіт. Причому, змагалися за перемогу фотомайстри не лише з Хмельницького, а й з Кам’янця-Подільського, Харкова, Львова та Києва.

Портрети та пейзажі, ландшафти та жанрові сценки – 50 робіт, відібраних у фінал, показали розмаїття життя Хмельницького у всіх можливих ракурсах. За звання кращих у номінаціях та за головну нагороду – «Приз міського голови» – змагалися цього року 30 дорослих та 15 юних фотомайстрів.

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, виступаючи з вітальним словом, зазначив, що з кожним роком йому все важче визначатися з головним призом, адже серед учасників зустрічається дедалі більше знайомих прізивщ, і дуже непросто залишатися об’єктивним. Також мер порадів з того приводу, що на світлинах зафіксовано чимало результатів роботи міської влади. І порадив учасникам не зупинятися на досягнутому, продовжувати фотографувати, а влада міста, в свою чергу, робитиме все можливе, аби було що фіксувати для історії.

Отож, дипломи переможців в результаті отримали:

  • у номінації «Мій Хмельницький»: 1 місце – Вікторія Смоляр, 2 місце – Вадим Гловацький, 3 місце – Крістіна Лукова;
  • у номінації «Хмельницький фоторепортер»: 1 місце – Віктор Заграй, 2 місце – Олександр Савенко, 3 місце – Катерина Пташник;
  • у номінації «Ми єдина Україна»: 1 місце – Катерина Пташник, 2 місце – Олег Жарій, 3 місце – Антон Буга.

«Приз міського голови» серед дітей отримали Ірина Кольдюба та Влад Дріщук. Серед дорослих же почесну відзнаку вручили фотомайстру Олександру Савенку.

Всі учасники фотоконкурсу отримали дипломи про участь у конкурсі, а переможці – дипломи, кубки та призи.

Крім того, у музеї-студії фотомистецтва до 9 жовтня триває змагання за приз глядацьких симпатій. Аби віддати свій голос за того чи іншого фотографа, потрібно прийти у музей (вул. Проскурівська, 56), подивитися світлини та опустити в скриньку для голосування картку з прізвищем.

Автор: Тетяна Новак