Новини
Суспільство

Суд підтвердив правомірність зупинки 95 ліфтів у Хмельницькому

Вінницький апеляційний адміністративний суд апеляційну скаргу Комунального підприємства «Управляюча муніципальна компанія «Південно-Західна» залишив без задоволення, а рішення Хмельницького окружного адміністративного суду щодо зупинення експлуатації 95 ліфтів, які знаходяться на балансі у підприємства, без змін.

Раніше Управління Держпраці у Хмельницькій області звернулося до суду з позовом до КП «Управляюча муніципальна компанія «Південно-Західна» щодо застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до підприємства шляхом зупинення експлуатації 95 одиниць ліфтів.

Постанова Вінницького апеляційного адміністративного суду набула законної сили з дати її прийняття 19 вересня та підлягає виконанню. За рішенням суду має бути зупинено експлуатацію пасажирських ліфтів до усунення виявлених порушень. Відповідачем не було надано суду доказів щодо усунення усіх виявлених порушень, зафіксованих в акті перевірки. Суд дійшов висновку, що залишається ризик заподіяння шкоди життю чи здоров’ю людей, тому адміністративний позов підлягає задоволенню.

У судовому засіданні встановлено, що суб’єктом господарювання не отримано дозволів в органах Держпраці на експлуатацію ліфтів та не проведено позачерговий технічний огляд уповноваженою організацією після досягнення граничного строку експлуатації – 25 років.

Автор: Тетяна Новак