Новини
Суспільство

На Хмельниччині розпочався наступ на тіньову зайнятість

У Хмельницькій ОДА відбулося засідання секретаріату регіональної ради підприємців області, присвячене правовим засадам проведення перевірок з питань дотримання роботодавцями вимог трудового законодавства.

Учасниками заходу були представники управління Держпраці у Хмельницькій області, Головного управління ДФС, Пенсійного фонду, Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, управління праці та соціального захисту населення міської ради, Хмельницького обласного центру зайнятості.

Початок спільних заходів контролю, спрямованих на детінізацію зайнятості та доходів населення, був запланований на п’яте жовтня поточного року. Особлива увага приділятиметься роботодавцям найризикованіших сфер господарювання.

За словами заступника начальника Головного управління ДФС у Хмельницькій області Тетяни Процюк, найбільш ризиковими сферами діяльності щодо використання неоформленої зайнятості є будівництво, охоронна діяльність, сільське, лісове, рибне господарства, громадське харчування, сфера послуг, у тому числі з перевезень вантажів та пасажирів. Тіньова зайнятість у цих сферах особливо погіршує умови у бізнес-середовищі та призводить до соціального шахрайства.

«Зрозуміло, що такий стан турбує владу, сумлінний бізнес і громадськість. Тому фіскальна служба у цьому напрямку вживає адекватних заходів», – підкреслила Тетяна Процюк.

 

Автор: Тетяна Правдива