Новини
Суспільство

Отруйники собак у Хмельницькому можуть бути покарані

Днями Мережу сколихнуло відео підступного отруєння собак на вулиці Заводській, що в обласному центрі.

Третього жовтня посеред білого дня двоє чоловіків підкинули вуличним тваринам отруту й залишили місце злочину на автомобілі. Попри те, що догхантери намагалися залишитися непоміченими, їхні діїї й страшні муки звірів зафіксували камери спостереження.

Активісти громадської організаціїї «Врятуй життя» та головний лікар районної ветлікарні Кирил Чумаков зробили все можливе для порятунку собак, однак одна з них померла, а друга перебуває у вкрай важкому стані.

І волонтери, і багато хто з користувачів упізнали на викладеному в Інтернеті відео начальника бригади відлову собак ХКП «Спецкоммунтранс» Владислава Медляківского та його співробітника.

З повідомленням про чергове отруєння собак члени організації захисту тварин звернулись до поліції, громадськості й влади. За словами мера Хмельницького Олександра Симчишина, обох працівників «Спецкомунтранса» звільнено з роботи відучора, 8 жовтня.

Хмельницьким відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді накладення штрафу в розмірі до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців.

Сьогодні, 9 жовтня, активистам призначена зустріч з дирекцією «Спецкомунтранса».

Фото: скрін з відео

Автор: Тетяна Правдива