Новини
Кримінал

На Хмельниччині винесли вирок жінці, яка вбила матір

До фельдшера села  Вільховець Кам’янець-Подільського району 20 січня 2017 року звернулась місцева жителька. Жінка була напідпитку й попросила зафіксувати факт смерті її матері. Увійшовши до будинку, фельдшер побачив на долівці однієї з кімнат тіло пенсіонерки з численними ушкодженнями  голови й рук. Зрозумівши, що жінка померла не природною смертю, фельдшер повідомив про подію поліцію.

На виклик вирушила слідчо-оперативна група разом із кінологом та судово-медичними експертами. Службовий собака одразу взяв слід, який привів до дочки загиблої. На її одязі та взутті були сліди крові.  Як з’ясувалося в ході розслідування, того дня жінки вчергове поконфліктували.  Через це донька, схопивши сокиру, нанесла матері 33 удари по голові й по руках. Потім зловмисниця сховала знаряддя злочину. Тіло потерпілої вона помила й перевдягла, щоб видати смерть за природну. Проте приховати злочин не вдалось.

Нещодавно суд розглянув матеріали кримінального провадження й визнав жінку винною у вчиненні злочину, передбаченому п. 4 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю) Кримінального кодексу України і засудив її до 12 років позбавлення волі.

 

Автор: Тетяна Правдива