Новини
Події

Петро Порошенко проінспектував хід військових навчань на Хмельниччині

Президент України Петро Порошенко відвідав Об’єднаний операційний центр сил багатонаціональних навчань «Чисте небо – 2018».

Він проінспектував хід проведення найбільшого за останні чотири роки навчання та переглянув прольоти й демонстрацію бойових можливостей літаків, що беруть участь у навчаннях.

Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України зустрівся з заступником Командувача силами Кібернетичного Командування Збройних Сил США генерал-лейтенантом Вінсентом Стюартом та поспілкувався з командирами бригад та інших підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України.

«Мета навчань – нарощування рівня взаємосумісності нашої бойової авіації з повітряними силами збройних сил США та інших держав – членів Альянсу. П’ять років тому наші літаки іржавіли на землі, а військові льотчики забули, що таке небо. А сьогодні кожен мав можливість переконатися у професійній майстерності наших бойових пілотів  – воїнів, які надскладні завдання виконують на рівних зі своїми іноземними колегами», – наголосив Президент.

Президент повідомив, що вже сформовано тридцять дев’ять бойових бригад та низку військових частин оперативного, тилового і технічного забезпечення, а на потенційно загрозливих напрямках створили угрупування сил, готових до відбиття агресії не лише зі сходу, а в тому числі й з кримського напрямку, з Придністров’я та півночі, було збільшено авіаційний парк та  бойовий склад зенітних ракетних військ, що дозволило посилити протиповітряну оборону держави.

Довідково:

«Чисте небо – 2018» – це багатонаціональні навчання до яких  залучили понад 700 військовослужбовців, екіпажі тактичної, винищувальної та військово-транспортної авіації України, США та інших країн. Під час навчань пілоти планують здійснити 330 літаковильотів та більше 10 десантувань особового складу і вантажів парашутним способом. Військовослужбовці Повітряних Сил України виконуватимуть завдання пліч-о-пліч із колегами з країн-членів Північноатлантичного альянсу — США, Великої Британії, Бельгії, Данії, Естонії, Нідерландів, Польщі, Румунії. Навчання триватимуть з 8 по 19 жовтня на базових військових аеродромах «Старокостянтинів» на Хмельниччині та «Гавришівка» на Вінниччині.

Джерело

Автор: Тетяна Правдива